Mikkeli – puhtaan veden pääkapunki

Vesi on elämän elinehto. Järviluontomme on äärimmäisen arvokas, ja maakunnassamme on maailman puhtaimmat vesistöt. Etelä-Savon maakuntastrategian kärkiä ovat vesi, metsä ja ruoka.

Mikkeli on vesiosaamisen pioneeri. Puhtaan veden pääkaupungissa on rakennettu kunnianhimoisesti ja pitkäjänteisesti osaamista veden ympärille. Se tarkoittaa koulutusta, tutkimusta ja kehitystä, joka tuottaa uusia vesihuollon ratkaisuja ja liiketoimintaa, lopputuloksena elinvoimaa ja hyvinvointia.

Mikkeli
Water
Week

Mikkeli, Etelä-Savo

Tapahtumaviikolla tuomme esiin veden merkitystä ja mahdollisuuksia eri näkökulmista, tutkijoista alan yrityksiin, Mikkelin seudun asukkaisiin ja matkailijoihin.

Mikkeli on portti Saimaalle. Saimaa yhdistää – se on monien mahdollisuuksien ympäristö jossa luomme hyvinvointia ja elinvoimaa. Varmistetaan yhdessä, että tulevatkin sukupolvet saavat nauttia puhtaasta vedestä ja järviluonnosta.

Mikkeli Water Week järjestetään ensimmäistä kertaa syyskuussa 2024. Tervetuloa osallistumaan mielenkiintoisiin tapahtumiin!

Mikkeli Water Week

17.9. Finnish Lakeland Forum
-seminaari (FLF)

FLF on yhteistyötä puhtaan järvialueemme puolesta. Forum kokoaan vuosittain alan toimijat yhteen edistämään alueen elinvoimaa.

Lue lisää ja katso ohjelma

Kuva: Visit Saimaa

Mikkeli Water Week

18.-19.9. Emerging Trends in Water Treatment -konferenssi (ETWT)

ETWT tavoitteena on tarjota alusta, jossa vesi- ja ympäristöalan asiantuntijat voivat vaihtaa tieteellistä tietoa ja kokemuksia.

Lue lisää ja rekistöröidy

Kuva: Pihla Liukkonen, Kontrastia

Viikko-ohjelma

Mikkeli Water Weekin ohjelma rakentuu useista eri tapahtumista, mm. vesirastisuunnistuksesta, Finnish Lakeland Forum -seminaarista ja kansainvälisestä Emerging Trends in Water Treatment -konferenssista oheisohjelmineen sekä kirjaston koko perheen tapahtumapäivästä.

Mikkeli Water Week viikko-ohjelma

”Vesi – itsestäänselvyys, välttämättömyys ja voimavara.”

Juha Kauppinen, BEM-koordinaattori, Mikkelin kaupunki

Blue Economy Mikkeli

Blue Economy Mikkeli (BEM) kokoaa yhteen alan huippuasiantuntijat. Mikkelin vahvuudet ja panostus vesiosaamiseen tunnustetaan sekä kansallisesti että kansainvälisesti.

Yksi esimerkki tästä on ekosysteemisopimus, jonka Mikkeli on allekirjoittanut Työ- ja elinkeinoministeriön kanssa kehittääkseen osaamiskeskusta vuosina 2021–2017.

Lue lisää.


Organisations Mikkeli Water Week
Amit

Water in a Changing World
– Connecting the Dots

Vesien saastuminen on monimuotoinen ongelma, joka koostuu monista lähteistä, saasteista ja vaikutuksista. Yhteistyö on välttämätöntä vesien saastumisongelman monimutkaisuuden ja laaduujen ratkaisemiseksi. Osallistuminen ETWT 2024 -konferenssiin on arvokas sijoitus tietoon, verkostoitumiseen ja yhteistyöhön käytännön ratkaisujen ja kumppanuuksien edistämiseksi, jotka muokkaavat veden kestävän kehityksen tulevaisuutta.”

Amit Bhatnagar, Academic director of ETWT, LUT University

Järjestäjät

Mikkeli Water Week tapahtumaviikon järjestäjinä toimivat Blue Economy Mikkeli -osaamiskeskuksen perustajat: Mikkelin kaupunki, Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy, LUT-yliopisto, Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Xamk ja Mikkelin yliopistokeskus MUC.

Kuva: Pihla Liukkonen / Kontrastia

Blue Economy Mikkeli

Varaa paikka yritysnäyttelystä!

Konsertti- ja kokoustalo Mikaelissa järjestetään seminaarin ja konferenssin yhteydessä yritysnäyttely, johon ilmoittautuminen on nyt auki – ilmoittaudu viimeistään 31.7.2024.

Yritysnäyttelyn organisoi Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy. 

 

Ota yhteyttä

ETWT -konferenssi:
etwt@lut.fi

FLF -seminaari ja Mikkeli Water Week:
juha.kauppinen@mikkeli.fi, BEM-koordinaattori

#mikkeliwaterweek